Title Image

UPPLEV SMÅLAND MED MOUNTAINBIKE, LANDSVÄGSCYKEL & GRAVELHOJ

Vill du cykla mountainbike, gravel eller landsvägscykel?


  Boka tid

Vill du få lokal guidning till de allra bästa och mest utmanande banorna i Huskvarna och Gränna eller vill du uppleva flowet på lättcyklade stigar blandat med grusväg? Eller vill du cykla landsvägscykel på vägar som snirklar sig längs med sjöar och genom äppelodlingar? Vill du träna hårt? Köra fort? Åka långsamt? Fika mitt i passet eller efteråt? Sova över eller bara stanna till över dagen? Bo i slott eller på gästgiveri? Komma ensam eller med kompisgänget? Hör av dig så syr vi ihop en upplevelse med eller utan guide som blir alldeles just sådär som du vill ha den.


Vi skräddarsyr upplevelser men du kan också välja att boka in dig på planerade guidningar och kurser och fixar fika eller förtäring om så önskas.

 

Cykla MTB

   

 

I östra vätterbranterna finns MTB i världsklass. Vi arbetar främst på Grännaberget och i Gränna med omgivning men rör oss i hela området mellan Omberg och Huskvarnaberget. Du kan cykla Sveriges äldsta MTB-bana, du kan cykla EM-banan från 2016 och du kan köra leder och banor där tricksiga och svåra partier blandas med flow. Terrängen är ganska kuperad men utmaningarna går att variera och anpassa efter nivå. Det finns ljuvliga fikaställen i anslutning till de flesta banorna och med hjälp av lokal guide hittar du guldkornen oavsett om ditt fokus är långlopp eller XCO, om du är nybörjare eller har cyklat länge. Många av våra kurser och guidningar hålls på GBOK MTB Arena. 

Cykla landsväg

Guidade turer landsväg mtbHur många höjdmeter vill du cykla? Vi sätter ihop långa och korta pass med guide och om du vill lägger vi förstås in en fikapaus på de allra charmigaste ställena. Vyerna är många, backarna är långa och stravasegmenten utmanande. Om du vill förstås - vill du hellre ta det lugnt så är det förstås det vi gör.

 

Cykla gravel & CX

Vill du upptäcka grusvägarna norr om Gränna? Här finns det många kilometer grusväg kvar och vi tar dig på en tur som bjuder på hisnande utsikter och spännande rutter.

 

Träningsläger

Ta med dig kompisgänget på träningsläger - det är ni värda. Vi syr ihop ett boende som passar era cykelpreferenser och hur ni helst vill bo. I krokarna kring Huskvarna och Gränna finns många fina locations - från slott och hotell till vindskydd, vandrarhem och gästgiverier. Slå en signal eller skicka ett mejl så styr vi hop någonting.

 

Coachning

Är du nybörjare på MTB eller landsväg och behöver en kurs med alla tips och tricks som kan tänkas behöva för att ta din cykling vidare i rätt riktning. Det ordnar vi, hör av dig för offert baserad på hur många tillfällen du behöver. 
Vill du ha endurocoachning kan vi varmt rekommendera våra vänner på Gränna MTB Trails.

 

Vad kostar det?

Halvdag med guide:

1495:- per person/halvdag om sällskapet är 1-3 personer
1195:- per person/halvdag om sällskapet är 4-6 personer

Heldag med guide, inklusive gofika och finlunch:

2195:- per person/heldag om sällskapet är 1-3 personer
1900:- per person/heldag om sällskapet är 4-6 personer

Behöver du hyra cykel tillkommer kostnad för detta. Cykeluthyrning i samarbete med Sportson i Jönköping.

 

Träningsläger för grupper beror förstås på hur många ni är, var ni vill bo och hur långt och mycket ni vill cykla. Ring eller mejla så tar vi fram en offert som passar perfekt. Ring 0702 511 833 eller skicka ett mejl till elna.dahlstrand@gmail.com så skapar vi cykellycka tillsammans.