Title Image

MTB-HELG PÅ GRENNA HOTELL

Bli bättre på att cykla MTB, upplev Grännas härliga stigar och njut av en exklusiv helg på Grenna Hotell
MTB GRÄNNA
TEKNIKTRÄNING OCH HÄRLIG MTB-CYKLING I GRÄNNA
EXKLUSIVT FÖR GÄSTER PÅ GRENNA HOTELL: EN HELG SOM KICKAR IGÅNG DIN MTB-SÄSONG PÅ BÄSTA VIS

Har du haft din MTB ett tag, kört lite skog och stig men utan att bli av med känslan av att vara en nybörjare? Då är det här en helg du kommer att ha stor nytta av – en helg då du får chans att gå igenom grunderna i MTB-cykling, lära dig saker som gör dig tryggare i sadeln och som gör att du får roligt i skogen hela säsongen.

 

Exklusivt för gäster på Grenna Hotell och i samarbete med Destination Jönköping har vi tagit fram en helg där du får börja med att gå en grundkurs i MTB med Elna Dahlstrand och sedan ges möjlighet att testa dina nya kunskaper i skarpt läge.

 

Helgen inleds med en grundkurs i MTB. Vi går igenom grundläggande övningar i isolerat läge – du får alltså i lugn och ro prova på saker som gör dig till en bättre skogscyklist. En del kanske är helt nytt, något kanske du stött på tidigare – alla övningar är sådana övningar som majoriteten av cyklister har nytta av att lära sig/repetera oavsett om man cyklat länge eller precis börjat.

 

Det finns sju platser tillgängliga och vi följer noggrannt utvecklingen gällande Covid-19. All cykling och genomgång i grupp sker utomhus och vi håller avstånd till varandra och undviker kroppskontakt samt tänker noga på hur vi hantera vår dryck och energi när vi är ute på cykeln. Boka genom att mejla info@grennahotell.se

Cykelpaket Grenna Hotell
BLI EN BÄTTRE MTB-CYKLIST OCH NJUT AV VACKRA GRÄNNA

Efter incheckning på Grenna Hotell om lördagsmorgonen samlas vi utomhus, säger hej till varandra och cyklar till en plats där vi spenderar förmiddagen med att träna MTB-teknik i lugn och ro.

 

Efter lunch sätter vi oss på cyklarna igen och tar oss upp på Grännaberget och där får du chans att prova dina nya kunskaper på härliga stigar i anslutning till GBOK MTB Arena.

 

På lördagskvällen blir det mat och dryck på Grenna Hotell – de är omnämnda i White Guide och vad är väl bättre att skämma bort sig med efter en dags cykling än riktigt god mat.

 

På söndagen cyklar vi skog tillsammans. Den som vill prova på fartigare moment får chans att göra det och om du har något särskilt du känner att du vill fråga eller öva på försöker vi gemensamt hitta bästa möjliga ställe att göra det på. Vi håller ihop gruppen hela helgen och fokus ligger inte på att köra långt och snabbt utan att du ska få en riktig kick-start på säsongen med massa bra teknik och självförtroende som lyfter dig under säsongen som kommer.

 

Det finns 7 platser. Paxa din redan idag genom att maila MEJLADRESS. Glöm inte att ange att det är MTB-helgen 24-25/4 du vill vara med på samt om du behöver eventuell specialkost. Alla deltagare får ett mer detaljerat körschema i mejlen när det närmar sig.

Cykla MTB i Gränna
KOSTNAD OCH INNEHÅLL 🚵🏻‍♀️
 • En övernattning på anrika Grenna Hotell
 • Husets hemlagade tvårätters lunch med kaffe och kaka på lördagen
 • Femrätters gourmetmiddag på lördagen (exklusive dryck)
 • Frukostbuffé med bland annat nybakta våfflor på söndagen
 • Husets hemlagade tvårätters lunch med kaffe och kaka på lördagen
 • Grundkurs i MTB på lördagen
 • MTB-pass med fokus på teknik på GBOK MTB Arena och Grännabergets vackra stigar på lördagen
 • Ett lugnt stigpass i Gränna med inslag av fart och teknik om söndagen.
 • En workshop i hur du tar hand om din cykel – tvätta, smörja och pyssla med det mest grundläggande

Enkelrum: 3950:-
Del i dubbelrum: 3825:-
Enskilt boende i dubbelrum: 4375:-

Boka genom att mejla till GRENNA HOTELL MEJL – glöm inte meddela specialkost och att det du vill boka MTB-paketet med Cykellycka den 24-25/4.

BOKA NU
BOKNING & FRÅGOR

Boka genom att mejla Grenna Hotell och glöm inte att meddela om allergier och specialkost i samband med din bokning.

 

Epost: info@grennahotell.se
Telefon: +46 (0)390-108 20
Webbplats:www.grennahotell.se.se

 

Frågor om cykel, rutter och allt annat mellan himmel och jord kan du ställa till
Elna Dahlstrand, elna.dahlstrand@gmail.com eller 0702511833

Vi försöker vara så flexibla vi kan kring avbokningar. Grenna Hotell tillämpar fri avbokning fram till klockan 12:00 dagen före ankomst, därefter 500:- i avbokningsavgift. Vi förväntar oss att samtliga deltagare är helt symtomfria, det gäller även vaccinerade deltagare. Se över din reseförsäkring så du har ett bra skydd för avbokningar där och hör av dig till oss om det behövs så försöker vi hjälpa dig.

BOKA NU
Läger på Bauergården
Träningsupplevelser Östra Vätterbranterna Gränna
CYKEL & UTRUSTNING

Du har med dig en egen cykel och den ska vara hel, ren och välservad. Du får under helgen möjlighet att ställa alla frågor du kan tänkas ha kring cykling och material men vi har inte mekaniker på plats.

CHECKLISTA CYKEL & CYKLIST

 • MTB som lämpar sig för långlopp och teknikträning
 • Hjälm
 • Kläder, handskar & skor till aprilväder
 • Multiverktyg, däckavtagare & slang
 • Din cykel fungerar bra och är nyservad
 • Hjälm är obligatoriskt
 • Energi och dricka att ta med på cykeln

Är du osäker på något? Hör av dig till oss – inga frågor är dumma!

VI ÄR DEDIKERADE FÖR ATT DU SKA FÅ EN GRYMT BRA HELG

Under helgen kommer Gisela och Martin Karlsson med personal på Grenna Hotell se till att du äter och sover gott och Elna Dahlstrand kommer att ta hand om dig på cykeln. Vår cykling är prestigelös och fokus ligger på att alla deltagare ska utvecklas, känna sig trygga och ha roligt.

 

Elna Dahlstrand är en cyklist med lång erfarenhet från många olika cykelgrenar och lopp och hon kombinerar livet som småbarnsmamma med livet som cykelinspiratör, föreläsare, kommunikationskonsult och tävlingscyklist. Du kan läsa mer om Elna här:

www.elnadahlstrand.se
www.instagram.com/elnadahlstrand

Stigclinic MTB Gränna Småland
Elna Dahlstrand - inspiratör, MTB-coach & tävlingscyklist