Title Image

Cykellycka Gravelhelg på Bauergården 6-8/11

Små-ländska grusvägar, höjdmetrar, god mat och härligt sällskap

Gravelhelg på Bauergården

 

Vad är väl en helg i november om inte en alldeles perfekt helg att cykla gravel tillsammans?

 

Vi kan få vilken sorts väder som helst men i gott sällskap och på cykelsadeln kan det bara bli bra oavsett om det blir höstkrispigt klar luft och sol som värmer i ryggen eller novermbergråa dimridåer och skoöverdrag. På vackra småvägar i Östra Vätterbranterna kommer vi att få en härlig träningsupplevelse tillsammans.

 

Cykellycka höst

 

Med Bauergården som bas

 

Vi bor och äter gott på Bauergården Gästgiveri i charmiga byn Bunn strax utanför Gränna och vi cyklar tillsammans med Elna Dahlstrand och hennes guider på småvägar i Östra Vätterbranterna mellan Huskvarna och Gränna.

Vi kommer att dela in oss i två fartgrupper - en för dig som vill utmana dig lite mer och en för dig som vill köra på härligt, klassiskt fart-efter-kamrat-vis. Oavsett grupp blir det massor av fina små grusvägar och många höjdmeter att cykla i Grännatrakterna, en och annan paus med milsvid utsikt, fika och lite extra utmaning för den som är sugen på att ha med sig extra trötta ben till middagen.

 

Höjdmeterpaus

 

Räkna med en rulltid på fyra-fem timmar på lördagen och två på söndagen, massor av gofika, god mat och fint sällskap och inspiration. På Bauergården finns även bastu vid sjön om du skulle vara sugen på vintersäsongens första dopp eller om du vill värma dig ordentligt efter cyklingen.

 

Grusvägscykling

 

Du cyklar på en cykelcross, gravelhoj eller en MTB och din cykel ska vara hel och välservad samt utrustad efter väder. Gärna skärmar med kompislapp om det ska bli blött och dubbdäck om vintern verkar komma tidigt. Medtag kläder efter väder och den energi du kan tänkas behöva ha i bakfickan under cykelpassen. Vi kommer att lägga in ett fikastopp under rutten. Du får tillgång till rutt dagen innan så du kan ladda in den i din cykeldator om du vill.

 

Välj om du vill checka in redan på fredagen eller om du kommer på lördagen och checkar in efter cyklingen. Vi äter en enklare middag i hop på fredag kväll och njuter av tvårätters på lördagen. Frukost, fika, lunch och middag plus en depå under cykelpassen ingår. Du får ett mejl med mer detaljerad information någon vecka innan det är dags för gravelhelg.

 

Anläggningen är anpassad för verksamhet under Covid-19 och när vi cyklar tänker vi lite extra på att umgås på ett säkert vis. Samtliga deltagare och ledare ska vara helt symptomfria. Anmälan är bindande men om du skulle bli sjuk löser vi förstås det.

 

 

 

Vinterträningsläger Bunn Bauergården

 

 

"Vi vill ge dig möjligheten att uppleva Östra Vätterbranterna och grusvägscykling i Småland och krokarna kring Gränna & Huskvarna med allt från äppelodlingar till hisnande utsikter över Vättern, vägar längs med småsjöar och genom trolska Bauerskogar. Skönheten i landskapet är lika svårslagen som backarna är utmanande - oavsett årstid."

 

Det finns 30 platser (beroende på hur många som bokar med enkelrum) + ett begränsat antal platser för dig som vill vara med över dagen och vid behov kommer vi att dela in oss i två fartgrupper – medel och snabb, men det är lågintensiv distansträning i backig terräng som gäller och vi håller ihop våra grupper och tar hand om varandra. Vi ska träna tillsammans och vi ska uppleva vackra små vintervägar kring Gränna och Huskvarna och när vi åker hem gör vi det med trötta ben och massor av motivation.

 

Boka hela helgen eller kom över dagen: 

 • Två övernattningar (fredag-söndag) – god mat och cykling: 2945:-
 • En övernattning (lördag-söndag) – god mat och cykling: 1995:-
 • Häng med över lördagen – cykling, lunch och middag: 995:-
 • Häng med över söndagen – cykling & lunch: 595:-

 

 

Bokning:

 

 

Boka genom att mejla Bauergården och glöm inte att meddela om allergier och specialkost i samband med din bokning.
Epost:anmalan@bauergarden.se
Telefon: 036-540 06
Webbplats:www.bauergarden.se

 

Övriga frågor? Kontakta Elna Dahlstrand på elna.dahlstrand@gmail.com

 

Cykel & utrustning:

 

Vi kommer att köra distanspass i grupp på grusvägar och asfaltvägar och du cyklar på din vintercykel. Det kanske är en cross, gravelbike eller en mtb – men den fungerar bra och den tål att vissa sträckor är saltade.

 

 

Checklista för cykel & utrustning

 

 

 • Dubbdäck om det verkar bli vintrigt
 • Skärmar om det verkar bli blött
 • Kompislapp på skärmen
 • Hjälm
 • Kläder, handskar & skor som gör jobbet när det är kallt
 • Multiverktyg, däckavtagare & slang
 • Din cykel fungerar bra och är nyservad

En del av rummen på Bauergården är ganska små men gästgiveriet erbjuder möjlighet att låsa in cyklarna i specialförråd över natten. Mekaniker finns inte på plats.

 

Novembercykling i Småland

 

Vintercykling i Småland

 

Östra Vätterbranterna och Småland kan vara lite hur som helst om hösten. Vi kan få härligt klar höstluft, vi kan få ruggiga och murriga plusgrader och regn, vi kan få strålande sol från klarblå himmel, vi kan även om det inte är troligt - få snömodd eller packad isgata, november är november och det är lite svårt att veta. Håll koll på väderprognoserna och packa med dig utrustning som passar. Vi anpassar fart och runda efter rådande förutsättningar och blir det riktigt ruggigt får vi påminna oss om att när vi är klara väntar Bauergårdens bastu på att värma upp oss.

På lördagen kör vi första sträckan gemensamt – därefter delar vi om det behövs in oss i två fartgrupper. En med fart efter kamrat och en för dig som vill ha ett något snabbare tempo, några extra mil och extra allt när det gäller höjdmetrar. Rutterna kommer du att få tillgång till i förväg så att du kan ladda in dem i din cykeldator.

 

Varmt välkommen Småland och Bauergården!

 

🖤